Νέο ρεκόρ για το Bitcoin - Ξεπέρασε τα 62.500 δολάρια

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin - Ξεπέρασε τα 62.500 δολάρια

Σε νέο ιστορικό υψηλό ανήλθε σήμερα το bitcoin επεκτείνοντας περαιτέρω το ράλι που καταγράφει και στο 2021, έχοντας υπερδιπλασιάσει την τιμή του από τις αρχές του έτους.

Ειδικότερα, η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων έφτασε έως και τα 62.732 δολάρια εντός της ημέρας, ενώ πλέον κινείται στα 62.540 δολάρια με άνοδο 2,9%, σύμφωνα με το coindesk.

Ώθηση στη νέα άνοδο του κρυπονομίσματος δίνει η επικείμενη εισαγωγή αύριο στον Nasdaq της μεγαλύτερης πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ, της Coinbase, κάτι που θεωρείται ορόσημο από τους υποστηρικτές των ψηφιακών νομισμάτων. 

«Πρόκειται για ένα σημαντικό μήνυμα καθώς υποδηλώνει ότι γίνεται ολοένα και πιο απίθανο οι ρυθμιστικές αρχές να αποφασίσουν να υιοθετήσουν πιο σκληρή στάση απέναντι στον κλάδο», σχολίασε για το θέμα, αναλυτής της Avatrade.

Παράλληλα, η κεφαλαιοποίησή του bitcoin έχει φτάσει πλέον στα 1,17 τρισ. δολάρια, καθώς γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτό ως επένδυση αλλά ως και μέσο πληρωμής, με μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η BNY Mellon, η Mastercard και η Tesla, να έχουν το έχουν «αγκαλιάσει».

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την αρχή του έτους, το bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 114%, με τους επενδυτές να αναζητούν περιουσιακά στοιχεία υψηλών αποδόσεων σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Την ίδια ώρα, το ράλι στην τιμή του bitcoin συμπαρασύρει και το ανταγωνιστικό του Ethereum, το οποίο σημείωσε επίσης νέο ιστορικό υψηλό στα 2.221 δολάρια. 

Στα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, το Stellar σημειώνει επίσης άνοδο περίπου 3% στα 0,61 δολάρια, ενώ ισχυρά κέρδη 16% εμφανίζει ακόμα και το XRP με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1,6 δολάρια.