Κλείσιμο εβδομάδας στη Wall με νέα ρεκόρ για S&P και Nasdaq

Κλείσιμο εβδομάδας στη Wall με νέα ρεκόρ για S&P και Nasdaq

Σε νέα ιστορικά υψηλά εκτινάχθηκαν σήμερα οι δύο από τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, που χαρακτήρισε την αμερικανική οικονομία ισχυρή.

Επιπλέον, ο ανώτατος αξιωματούχος της Fed υπερασπίστηκε τη στρατηγική σταδιακής αύξησης των επιτοκίων δίνοντας την απάντησή του στις κριτικές πως η κεντρική τράπεζα κινείται είτε πολύ γρήγορα, είτε πολύ αργά θέτοντας σε κίνδυνο την επέκταση της οικονομίας.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,52% ή κατά 133 μονάδες στις 25.790,35 μονάδες. Ο S&P σημείωσε άνοδο 0,62% ή 17,71 μονάδων στις 2.874,69 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,86% ή κατά 67,52 μονάδες στις 7.945,98 μονάδες.

Μεγάλη ώθηση έλαβε ο τεχνολογικός δείκτης από τη μετοχή Netflix, η οποία σημείωσε άνοδο 5,8% την Παρασκευή μετά την αναβάθμιση των μετοχών από τους αναλυτές της SunTrust, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα συνεχίσει να ενισχύεται λόγω της επιτυχίας που παρουσιάζει εκτός ΗΠΑ. Γενικότερα η μετοχή της Netflix είχε μια πολύ καλή εβδομάδα, κατά την οποία ενισχύθηκε άνω του 10%.

Στα μακροοικονομικά νέα, η ζήτηση για διαρκή καταναλωτικά αγαθά των ΗΠΑ υποχώρησε εκ νέου τον Ιούλιο, μετά την ανάκαμψη που είχε εμφανίσει τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της πτώσης των πωλήσεων αεροσκαφών.