Νέο ιστορικό χαμηλό στα ελληνικά ομόλογα

Νέο ιστορικό χαμηλό στα ελληνικά ομόλογα

Έσπασε και το φράγμα του 2,8% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ξαφνιάζοντας το σύνολο των αναλυτών αφού μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει μία τόσο μεγάλη και ραγδαία αποκλιμάκωση στο κόστος δανεισμού της χώρας.

Είναι τέτοια η επίδραση που έχει στο επενδυτικό κλίμα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η προοπτική πολιτικής αλλαγής, που μετοχές και ομόλογα ακολουθούν μία ξέφρενη πορεία που αρκετές φορές αποσυνδέεται πλήρως από την τάση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στις συναλλαγές της Τρίτης στο 2,78%, καταγράφοντας ένα ακόμη ιστορικό χαμηλό και συνεχίζοντας την απότομη πτώση, ενώ η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται επίσης σε ιστορικά χαμηλά αγγίζοντας το 1,65%.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος με... προορισμό την 7η Ιουλίου, όπου η χώρα θα αποκτήσει μία νέα κυβέρνηση. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος πλέον βρίσκεται η προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και η άμεση εφαρμογή φιλικών προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη πολιτικών.