Νέο ιστορικό χαμηλό για το γερμανικό bund

Νέο ιστορικό χαμηλό για το γερμανικό bund

Σε νέα ιστορικά χαμηλά βρέθηκε η απόδοση του γερμανικού κρατικού δεκαετούς ομολόγου σήμερα, σε συνέχεια της χθεσινής υποχώρησης κάτω του μηδενός, έπειτα από τις συνεδριάσεις της Fed και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, όπου τα επιτόκια δεν μεταβλήθηκαν. 

Το 10ετές βρέθηκε να υποχωρεί έως και το -0,035%, σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, με την επικεφαλής της Fed να επικαλείται το δημοψήφισμα της Βρετανίας ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους διατηρείται σταθερή η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ. 

Παράλληλα, η απόδοση του διετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο -0,59%, έχοντας υποχωρήσει στο -0,601%, ενώ τα 30ετή μειώθηκαν στο 0,5%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015. 

Υπενθυμίζεται πως εχθές, η απόδοση του δεκαετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου υποχώρησε, για πρώτη φορά κάτω από το μηδέν, ακολουθώντας την Ιαπωνία και την Ελβετία στην πορεία των αρνητικών αποδόσεων.

Περίπου μισή ώρα μετά το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, το yield του 10ετούς bund, βρέθηκε στο μηδέν και στη συνέχεια υποχώρησε στο -0,002%, έχοντας αγγίξει και το -0,004%, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1989, όπου ξεκίνησε την καταγραφή των στοιχείων το Bloomberg.