Σε υψηλό τριετίας το ευρώ μετά τη συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Σε υψηλό τριετίας το ευρώ μετά τη συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Περαιτέρω ώθηση έλαβε σήμερα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά την είδηση ότι υπήρξε συμφωνία στη Γερμανία για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Βαυαρών εταίρων τους (CSU) -Χριστιανοκοινωνιστών - και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Ειδικότερα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές του 2015, κινούμενο στο 1,2123 του δολαρίου σημειώνοντας άνοδο 0,74% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Πηγή γραφήματος: marketwatch.com

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ήταν στα 1,2034, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να έχει πραγματοποιήσει σημαντική άνοδο μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που εκτιμήθηκε ότι έδωσαν σήμα στους επενδυτές ότι ετοιμάζεται να περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται επίσης ανοδικά, με κέρδη 0,16% στις 397,87 μονάδες, όπως και τα futures των μετοχών στις ΗΠΑ μετά από τη θετική συνεδρίαση των ασιατικών χρηματιστηρίων.

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Γερμανία, τα τοπικά ΜΜΕ και τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός κειμένου 28 σελίδων, το οποίο τίθεται αυτή τη στιγμή υπόψη των 39 εκπροσώπων των κομμάτων στις συνομιλίες για να λάβει την τελική του έγκριση και θα αποτελέσει τη βάση για τον επόμενο γύρο.

Σημειώνεται επίσης πως οι αντιπρόσωποι των τριών κομμάτων συζήτησαν για σχεδόν 24ώρες τους τρόπους χρηματοδότησης διαφόρων καθοριστικών τομέων, όπως είναι η φορολογική και η κοινωνική πολιτική, αλλά και η υγεία.