Νέο άλμα 6% ο χρυσός

Νέο άλμα 6% ο χρυσός

Νέα ισχυρή άνοδο σημείωσαν σημείωσαν για δεύτερη διαδοχική ημέρα τα συμβόλαιο του χρυσού, ακολουθώντας το γενικευμένο ράλι αντίδρασης της πλειονότητας των commodities σήμερα, που συνεχίζουν να έχουν «παράλληλη» συμπεριφορά με την εικόνα των μετοχών στα χρηματιστήρια και να επηρεάζονται από τις ευρύτερες διακυμάνσεις της επενδυτικής ψυχολογίας διεθνώς.

Η δέσμευση της Federal Reverse, της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για απεριόριστες αγορές και διάθεση ρευστότητας όσο χρειαστεί για τη μάχη κατά των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, είναι ο κυριότερος καταλύτης για την αλλαγή του σκηνικού.

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός να ενισχύθηκε εκ νέου με το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου να κερδίζει  93,20 δολάρια. ή περίπου 6% και βλέπει την τιμή του στα 1.660,8 δολ. ανά ουγγιά. Μάλιστα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο που έχει καταγράψει συμβόλαιο χρυσού τα τελευταία 11 χρόνια.

Παράλληλα, ράλι 16,8% κατέγραψε το παλλάδιο φτάνοντας στα 1.786 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα (λευκόχρυσος) ενισχύθηκε κατά 11,8% στα 701 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι κέρδισε 7,5% στα 14.257 δολάρια ανά ουγγιά.