Νέες πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Νέες πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν και σήμερα τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα νέα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ειδικότερα και ενώ οι επενδυτές το προηγούμενο διάστημα πόνταραν σε άρση του αδιεξόδου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη το κλίμα δείχνει να έχει αναστραφεί, καθώς στις δηλώσεις Τραμπ ότι οι συνομιλίες «έχουν πολύ δρόμο ακόμα» ήρθε να προστεθεί χθες δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο ανέφερε ότι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές στο ζήτημα των περιορισμών που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ στον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα Huawei.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,36% και κινείται στις 386,22 μονάδες, με τον ευαίσθητο σε θέματα εμπορίου τομέα της τεχνολογίας να σημειώνει απώλειες σχεδόν 2,3%, ενώ θετικό πρόσημο εμφανίζουν μόνο οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και των επιχειρήσεων υγείας.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,61% και υποχωρεί στις 12.272 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,36% και κινείται στις 5.551 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που βρίσκεται στις 7.511 μονάδες με απώλειες 0,32%.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι αγορές της περιφέρειας, όπου στην Μαδρίτη ο IBEX 35 χάνει 0,65% στις 9.223 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη αντίσταση στις πιέσεις εμφανίζει ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο, που βρίσκεται στις 22.070 μονάδες με οριακή πτώση 0,04%.

Στα εταιρικά νέα, οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο βουτιά 6,3% πραγματοποιεί η μετοχή της SAP, καθώς η τεχνολογική εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη παρουσίασε έσοδα τριμήνου και προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη κάτω των εκτιμήσεων.

Αντίθετα, η Νovartis ξεπέρασε τις προσδοκίες για το δεύτερο τρίμηνο παρουσιάζοντας ισχυρά αποτελέσματα και βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 2,6%.

Αρνητικό ήταν το δεύτερο τρίμηνο για την Danske Bank, την δανέζικη τράπεζα που έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών για υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος στο παράρτημά της στην Εσθονία, ωστόσο η μετοχή της διαπραγματεύεται με μικρές απώλειες 0,6%.

Στις χαμηλότερες θέσεις του Stoxx 600 κινείται η μετοχή της Indutrade που πραγματοποιεί βουτιά άνω 12%, έπειτα από τα στοιχεία για τα έσοδα της που παρουσίασε η σουηδική τεχνολογική εταιρεία, ενώ αντίθετη πορεία στην κορυφή των blue chips ακολουθεί η γαλλική Ubisoft με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 4% καθώς οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις το 2ο τρίμηνο.