Νέες απώλειες στις ευρωαγορές

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και σήμερα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, την ώρα που αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊου στην γηραιά Ήπειρο, ένω στις ΗΠΑ συνεχίζονται χωρίς εξέλιξη οι συνομιλίες για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας απέναντι στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,8% και κινείται στις 357,9 μονάδες με τον κλάδο των αυτοκινήτων να καταγράφει απώλειες άνω του 1,5%.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπό, ο γερμανικός DAX χάνει 1,1% και υποχωρεί στις 12.419 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει πτώση 0,9% στις 4.809 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που βρίσκεται στις 5.732 μονάδες με απώλειες 0,8%.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται στις 18.916 μονάδες με πτώση 0,9% και στην Ισπανία ο IBEX 35 χάνει 0,85% στις 6.754 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, IAG, ανακοίνωσε απώλειες 1,3 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο καθώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας περιόρισαν ακόμα περισσότερο τα ταξίδια, αναγκάζοντας την εταιρεία σε περαιτέρω περικοπές πτήσεων για το υπόλοιπο έτος.

Οι απώλειες ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 920 εκατ. ευρώ, με τον τίτλο της IAG να καταγράφει ισχυρές απώλειες 2,9%.

Η γαλλική εταιρεία software Dassault Systemes χάνει 6,8% παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε μικρή άνοδο στα ετήσια καθαρά κέρδη της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου, ενώ η γερμανική εταιρεία κατασκευή μπαταριών αυτοκινήτου Varta βλέπει τον τίτλο της να πραγματοποιεί βουτιά σχδόν 10% αφότου ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το συμβόλαιο του CEO της Χέρμπερτ Σέιν έως το 2026.