Ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές με ώθηση απο το ρεκόρ ανάπτυξης

Ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές με ώθηση απο το ρεκόρ ανάπτυξης

Σε θετικά πρόσημα γύρισαν οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών μετά τα στοιχεία για την μεγέθυνση ρεκόρ του ΑΕΠ της ευρωζώνης, ωστόσο οι επενδυτές διατηρούν τις επιφυλάξεις τους στη σκιά της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού με τα κρούσματα παγκοσμίως να ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διέγραψε τις αρχικές απώλειες και πλέον ενισχύεται κατά 0,3% στις 342,7 μονάδες, με τον κλάδο της ενέργειας οδηγό στα κέρδη καθώς ενισχύεται κατά 1,6%.

Στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος από το τελευταίο του κλείσιμο με μικρές εναλλαγές πέριξ των 11.600 μονάδων, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,7% βρίσκεται στις 4.600 μονάδες με άνοδο 0,7% και οριακά κέρδη 0,1% εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100.

Στην ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,3% στις 17,925 μονάδες, ενώ ο ισπανικός  IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,4% στις 6.437 μονάδες.

Το επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένει εστιασμένο στην έξαρση της πανδημίας, με τα κρούσματα να σημειώνουν νέο ημερήσιο ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο χτες Πέμπτη, φτάνοντας τα 500.000.

Την ίδια ώρα, οι δύο μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης,  Γερμανία και Γαλλία, προχώρησαν ήδη σε νεά lockdowns στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ η ΕΕ συνολικά σχεδιάζει να χρηματοδοτεί τη μεταφορά ασθενών με Covid-19 από χώρα σε χώρα προκειμένου να αντέξουν τα εθνικά συστήματα υγείας, καθώς τα κρούσματα εκτοξεύονται σε ολόκληρη την ήπειρο.