Νέες απώλειες στη Wall Street εν αναμονή της ομιλίας Πάουελ

Νέες απώλειες στη Wall Street εν αναμονή της ομιλίας Πάουελ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται για ακόμα μία διαπραγμάτευση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να έχει στραφεί στην αυριανή ομιλία του προέδρου της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουλ, στο κογκρέσο, αναμένοντας ενδείξεις για την επικείμενη απόφαση νομισματικής πολιτικής στο τέλος του μήνα. 

Συγκεκριμένα, με τους traders στο FedWatch Tool της CME να δίνουν πιθανότητα 100% στη μείωση των επιτοκίων, τα ισχυρά και καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ψαλίδισαν τις προσδοκίες για το πόσο δραστική θα είναι. Πλέον μια μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσεις από τη Fed δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανή, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 25 μονάδες βάσης. 

Σημειώνεται ότι η προσδοκία μείωσης του κόστους δανεισμού στις ΗΠΑ είχε οδηγήσει σε ράλι τους βασικούς δείκτες τον Ιούνιο. Dow και Nasdaq ενισχύθηκαν περισσότερο από 7%, ενώ και ο S&P πρόσθεσε ένα 6,9% καταγράφοντας μάλιστα ιστορικό υψηλό την περασμένη εβδομάδα.

Με τους επενδυτές ωστόσο να εμφανίζονται πλέον περισσότερο επιφυλακτικοί, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,32% και κινείται στις 26.719 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P, που βρίσκεται στις 2.970 με απώλειες 0.18%. Σημάδια αντίδρασης δείχνει ωστόσο ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος παρότι άνοιξε με απώλειες πλέον κινείται οριακά σε θετικό έδαφος και τις 8.098 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της 3Μ υποχωρεί κατά σχεδόν 2,5% μετά την υποβάθμιση της σύστασής της σε "sector perform" από "outperform", από αναλυτή της RBC Capital Markets..

Η PepsiCo χάνει σχεδόν 0,3% έπειτα από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, αν και τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 2,2% από πέρυσι στα 16,45 δισ. δολάρια.

Τέλος, με κέρδη άνω του 2% διαπραγματεύεται η μετοχή της Netflix, στον απόηχο της εντυπωσιακής εκκίνησης που σημείωσε η νέα σεζόν της σειράς Stranger Things.