Νέες απώλειες για το αργό

Νέες απώλειες για το αργό

Με απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του το πετρέλαιο, διαγράφοντας τα κέρδη που σημείωνε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, καθώς η αισιοδοξία από την προαναγγελία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας αντισταθμίστηκε από τους φόβους για μειωμένη ζήτηση.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού WTI παραδόσεως Οκτωβρίου έκλεισε στα 53,8 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας πτώση 0,7% ή 37 σεντς, παρόλο που κατά τη διάρκεια των συναλλαγών είχε φτάσει να ενισχύεται έως και άνω του 1% ξεπερνώντας τα 55 δολάρια ανά βαρέλι.

Παρόμοια κινήθηκε και το ευρωπαϊκό αργό Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου να υποχωρεί κατά 0,5% ή 29 σεντς και την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,05 δολάρια ανά βαρέλι, στο χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου. 

Η βασική πίεση στις τιμές του πετρελαίου ασκείται από την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία και τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, που θα ενισχύσουν τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού», στο πλαίσιο της εμπορικής διένεξης των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. 

Την Παρασκευή άλλωστε, οι τιμές του πετρελαίου είχαν καταγράψει πτώση 2,1% μετά την ανακοίνωση των δασμών της Κίνας σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και το αργό.