Νέες απώλειες για το Bitcoin – Διολισθαίνει στα 4.000 δολάρια

Νέες απώλειες για το Bitcoin – Διολισθαίνει στα 4.000 δολάρια

Χωρίς τέλος συνεχίζεται η κατρακύλα για τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τα 4.000 δολάρια. Μάλιστα το Bitcoin, έπιασε τη χαμηλότερη τιμή του για το 2018, επεκτείνοντας την εβδομαδιαία πτώση του δείκτη Bloomberg Galaxy Crypto στο 25%.

Μετά από ένα επικό ράλι ανόδου, το οποίο ξεπέρασε πολλές από τις ιστορικές "φούσκες" της αγοράς, τα κρυπτονομίσματα "κατατροπώθηκαν" κατά 700 δις δολάρια, τάση που δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Πολλοί από τους λόγους που προκάλεσαν τις υποχωρητικές τάσεις του 2018 ήταν η αύξηση των ρυθμιστικών ελέγχων, οι εσωτερικές διαμάχες στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και οι χαοτικές συναλλαγές, οι οποίες επανήλθαν αυτή την εβδομάδα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Σύμφωνα με τη σύνθετη τιμολόγηση του Bloomberg, ο μεγαλύτερος αριθμός κρυπτογραφημάτων υποχώρησε κατά 4,4% στα 4,237$.

Παρόμοια πορεία ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, οι Rivals Ether, Ripple και Litecoin υποχώρησαν τουλάχιστον 4,8%. Η αγοραία αξία όλων των κρυπτογραφημάτων που παρακολουθεί η CoinMarketCap.com έπεσε στα 138 δισεκατομμύρια δολάρια, από 835 δισεκατομμύρια δολάρια στην κορυφή της αγοράς για τον Ιανουάριο.