Νέες απώλειες άνω του 3% για το πετρέλαιο

Νέες απώλειες άνω του 3% για το πετρέλαιο

Ούτε τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ούτε το θολό τοπίο που υπάρχει σε σχέση με το βαθμό ελέγχου πετρελαιοπηγών από την οργάνωση των ISIS, μπορούν να ανακόψουν τη συνεχιζόμενη διολίσθηση των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Κυριότεροι παράγοντες που ωθούν στη συνεχιζόμενη πτώση, είναι το αυξημένο παγκόσμιο... στοκ και τα τεράστια αποθέματα αλλά και η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας, που δεν καταγράφει την ανάπτυξη που το διεθνές status quo ανέμενε. Υπάρχει δηλαδή υπερβάλλουσα προσφορά παράλληλα με μειωμένη ζήτηση!

Σήμερα Δευτέρα η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου έφτασε να σημειώνει πτώση άνω του 3%, ενώ αυτή του Brent υποχωρεί 2%. Παράλληλα, σε χαμηλά πολλών ετών υποχωρούν οι τιμές του χαλκού, του νικελίου και του αλουμινίου.

Πιο αναλυτικά η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου τύπου West Texas έφτασε να υποχωρεί άνω του 3% σήμερα, ενώ στις 12:54 μ.μ. οι απώλειες διαμορφώνονται στο 2,79% στην τιμή των 40,73 δολαρίων.

Η τιμή του πετρελαίου Brent σημειώνει πτώση 1,90%, στα 43,81 δολάρια. Μεγάλη πτώση και για τα βιομηχανικά μέταλλα, με το νικέλιο σε χαμηλά 12ετίας με απώλειες 6%, η τιμή του χαλκού που συνδέεται με την πορεία της οικονομίας της Κίνας υποχωρεί άνω του 3%, πέφτοντας σε χαμηλά άνω των έξι ετών! Το αλουμίνιο έχει κατέλθει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009!