7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Nέες απώλειες 1% για τον Nasdaq

Nέες απώλειες 1% για τον Nasdaq

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή βουτιά του τεχνολογικού κλάδου που οδήγησε τον Nasdaq σε απώλειες άνω του 1%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται για άλλη μια ημέρα τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι είναι ικανά να επηρεάζουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται με οριακές απώλειες στις 35.598 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,16% ή 182 μονάδες στις 15.662 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,41% και κινείται στις 4.663 μονάδες.

Παράλληλα, η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται στον απόηχο της χτεσινής απόφασης του Τζο Μπάιντεν να ανανεώσει τη θητεία του Τζερόμ Πάουελ στο τιμόνι της Fed καθώς και να προτείνει την Λάελ Μπρέιναρντ στη θέση της αντιπροέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι αυτή των «Ευχαριστιών» με τη Wall να κλείνει την Πέμπτη λόγω της αργίας και την Παρασκευή οι συναλλαγές να ολοκληρώνονται νωρίτερα.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι αναλυτές ο όγκος των συναλλαγών αυτή την περίοδο παραδοσιακά είναι χαμηλός. Παρόλα αυτά, αύριο θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κεντρικής Τράπεζας που θα πυροδοτήσουν μια νέα συζήτηση «πριν τη γαλοπούλα».

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Zoom video communications κατρακυλά κατά 18% καθώς παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, μια διαφαινόμενη υποχώρηση της πανδημίας θα μειώσει την ανάγκη για εξ αποστάσεως εργασία.

Νωρίτερα, στο κόκκινο κινήθηκαν οι ευρωαγορές καθώς η επέλαση του τέταρτου κύματος κορυφώνεται με τις προβλέψεις για τα θύματα να είναι δυσοίωνες με τον ΠΟΥ να κάνει λόγο για ακόμη 700.000 νεκρούς μέχρι την άνοιξη στη Γηραιά Ήπειρο.