Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, 23:38
Τελευταία ενημέρωση: 00:38

-A +A

Νέα ρεκόρ στη Wall Street - Τέταρτη εβδομάδα κερδών για τον S&P 500

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, 23:38
Τελευταία ενημέρωση: 00:38
Νέα ρεκόρ στη Wall Street - Τέταρτη εβδομάδα κερδών για τον S&P 500
-A +A

Νέα ιστορικά υψηλά για τους βασικούς δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, σημειώνοντας κέρδη για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα, με τις κινήσεις των επενδυτών να ενσωματώνουν το κλίμα αισιοδοξίας ότι σύντομα θα υπογραφεί η εμπορική συμφωνία «πρώτης φάσης» μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας αλλά και από τα θετικά μάκρο για την αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής με άνοδο 0,28% στις 28.455,09 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,43% και έκλεισε στις 3.219,30 μονάδες, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 1,7%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,4%, στις 8.924,95 μονάδες, με τον δείκτη να καταγράφει την όγδοη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση και το έβδομο συνεχόμενο ρεκόρ του. 

Ο S&P 500 ξεκίνησε τη συνεδρίαση έχοντας καταγράψει σε επίπεδο εβδομάδας άνοδο 1,2%. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τον δείκτη και η έβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση του δείκτη. Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq είχαν καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη 0,9% και 1,7% ξεκινώντας τις σημερινές διαπραγματεύσεις.

Ώθηση στην σημερινή καλή πορεία των δεικτών έδωσε και το tweet του Αμερικανού Προέδρου για την «πολύ καλή συζήτηση» που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Όπως ανέφερε ο Τραμπ «η Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας αγορές γεωργικών προϊόντων και πολλά άλλα».

Την θετική επικοινωνία επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, προσθέτοντας ότι η "πρώτη φάση" της εμπορικής συμφωνίας είναι ωφέλιμη και για τις δυο χώρες.

 

Την αγοραστική διάθεση των επενδυτών ενίσχυσαν περαιτέρω τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, αφού το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ κράτησε αμετάβλητα τα στοιχεία του για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο του έτους. Όπως ανακοίνωσε, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,1% το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

 

Όσον αφορά τις μετοχές, «άλμα» 12,59% έκανε η μετοχή της BlackBerry, ενώ σημαντικά κέρδη 3,08% κατέγραψε και η μετοχή της Advanced Micro Devices.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της US Steel Corp έκλεισε με «βουτιά» 10,58%, μετά τη χθεσινή ανακοίνωσή της ότι η χρηματοοικονομική της κατάσταση στο τέταρτο τρίμηνο του έτους θα είναι χειρότερη από ό,τι αναμενόταν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα