7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με οδηγό την τεχνολογία

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τους S&P 500 και Nasdaq να έχουν προχωρήσει βαθύτερα στο πεδίο των ρεκόρ, καθώς η νέα υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων δίνει ώθηση στις μετοχές ανάπτυξης της τεχνολογίας που το τελευταίο διάστημα είχαν κατεβάσει ρυθμούς.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,19% και κινείται στις 34.643 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,21% έχοντας διευρύνει το ιστορικό υψηλό του στις 4.357 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που κερδίζει 0,32% με το δικό του νέου ρεκόρ στις 14.755 μονάδες.

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων τίτλων του αμερικανικού δημοσίου συνέχισαν να υποχωρούν σήμερα, με το 10ετές ΗΠΑ να έχει υποχωρήσει στο 1,3% - το χαμηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί από τον Φεβρουάριο - καθιστώντας ξανά ελκυστικές τις αποδόσεις των μετοχών εταιρειών με ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές, όπως εκείνες των Big Tech.

Συγκεκριμένα, οι Apple ενισχύεται κατά 1,5% όπως και η Amazon που κινείται στο +1,3% μετά το σχεδόν +5% που σημείωσε χτες, ενώ Alphabet και Facebook βρίσκονται επίσης στο πράσινο, αν και με μικρότερα κέρδη της τάξεως του 0,3% περίπου.

Αντίθετα, πτωτικές τάσεις εμφανίζουν οι μεγάλες τράπεζες, με την Goldman Sach να υποχωρεί κατά 0,9% και τη JPMorgan Chase κατά 0,2%, καθώς η πτώση των αποδόσεων επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές κερδοφορίας του κλάδου.

Κατά τα άλλα, τα βλέμματα των επενδυτών αναμένεται να εστιάσουν σήμερα στις κατευθύνσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Fed, η οποία δημοσιεύει τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου.

Οι αναλυτές αναμένουν μια ήπια προσέγγιση από την ισχυρότερη κεντρική τράπεζα του πλανήτη, η οποία θα εστιάζει στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας χωρίς να εκφράζει ιδιαίτερες ανησυχίες για την πρόσφατη εκτίναξη του πληθωρισμού.