Νέα ρεκόρ για τους δείκτες της Wall

Νέα ρεκόρ για τους δείκτες της Wall

Σε νέα ρεκόρ οδηγήθηκαν οι δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα και μια συμφωνία στον τεχνολογικό κλάδο ενίσχυσαν τις αμερικανικές μετοχές.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 16,50 μονάδες, ή 0,1% και έκλεισε στις 18.533,05 μονάδες, καταγράφοντας πέμπτο διαδοχικό ρεκόρ. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 5,15 μονάδων ή 0,2% κλείνοντας στις 2.168,35 μονάδες, καταγράφοντας και αυτός νέο ρεκόρ και έχοντας σημειώσει ρεκόρ στις πέντε από τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις. 

Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κατέγραψε κέρδη 26,19 μονάδων ή 0,5% στις 5.055,78 μονάδες.

Η συμφωνία της SoftBank να εξαγοράσει την ARM Holdings έναντι 32 δισ. δολαρίων έδωσε ισχυρή ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα της Bank of America οδήγησαν τη μετοχή της τράπεζας 3,3% υψηλότερα και διατήρησαν το θετικό momentum του τραπεζικού κλάδου των ΗΠΑ, που είχε εγκαινιάσει την προηγούμενη εβδομάδα η JPMorgan με τα αποτελέσματά της.

Τα κέρδη της Bank of America Corp. στο δεύτερο τρίμηνο ήταν μειωμένα, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ βάσει παγίων συνέχισε να πλήττεται, όπως κι οι άλλες αμερικανικές τράπεζες, από τα χαμηλά επιτόκια. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της τράπεζας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το marketwatch, για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 τα κέρδη της Bank of America διαμορφώθηκαν στα 4,23 δισ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή, από τα 5,13 δισ. δολάρια ή 45 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο του 2015.

Αναλυτές, σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν κέρδη 33 σεντς ανά μετοχή.

Στο αρνητικό έδαφος, η μετοχή της Hasbro Inc. υποχώρησε 6,6%, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη.

Πτώση άνω του 1% κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου υπό τους φόβους νέου πλεονάσματος παραγωγής.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησε κατά 65 σεντς ή 1,4% στα 46,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας άγγιξε και το χαμηλό των 46,50 δολαρίων. Το WTI σημείωσε απώλειες 1,6% ή 71 σεντς και διαμορφώθηκε στα 45,24 δολάρια το βαρέλι, έχοντας φτάσει και στο χαμηλό ημέρας τα 44,86 δολάρια.

Παράλληλα, ο χρυσός σημείωσε μικρή άνοδο, μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας, με τους επενδυτές να στρέφονται προς σχετικά πιο ασφαλείς κινήσεις στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 1,90 δολάρια ή 0,1% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.329,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Στις ευρωπαϊκές αγορές η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε θετικό έδαφος, με το χρηματιστήριο της Τουρκίας να πραγματοποιεί «βουτιά»7,08%, λόγω της αβεβαιότητας που διαμορφώνεται έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής.