Νέα πτώση στη Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Νέα πτώση στη Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Απώλειες για δεύτερη συνεχή ημέρα καταγράφονται στους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street, μετά το πρόσφατο ανοδικό σερί για εννιά ημέρες, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed, η οποία και αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της την Τετάρτη σχετικά με την νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα, εντείνονται και οι ανησυχίες για τις τιμές του πετρελαίου μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, με τις ΗΠΑ να «δείχνουν» το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις με drone στις εγκαταστάσεις της Aramco.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,28% και βρίσκεται στις 27.001,46 μονάδες, ενώ οριακή πτώση καταγράφει και ο δείκτης S&P 500 με απώλειες 0,06% στις 2.996,08 μονάδες.

Οριακή άνοδο παρουσιάζει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με κέρδη 0,05% στις 8.157,73 μονάδες.

Αναλυτές εκτιμούν πως η Fed είναι πιθανό να ανακοινώσει τη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα κερδίζει περισσότερο έδαφος σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα.