Νέα κέρδη στην Wall εν αναμονή της επανεκκίνησης της οικονομίας

Νέα κέρδη στην Wall εν αναμονή της επανεκκίνησης της οικονομίας

Με σημαντικά κέρδη άνω του 1% διαπραγματεύονται και οι τρεις δείκτες της αμερικανικής αγοράς καθώς επενδυτές προσβλέπουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μετά το lockdown, ενώ για πέμπτη διαδοχική ημέρα ενισχύονται και οι τιμές του πετρελαίου σε μια ένδειξη ότι οι παγκόσμιες αγορές οδεύουν προς σταθεροποίηση.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 365 μονάδων ή 1,54% και διαπραγματεύεται στις 24.115 μονάδες, ενώ κέρδη 1,86% καταγράφει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που βρίσκεται στις 2.895 μονάδες, με ώθηση 

Τέλος, κέρδη 2,15% σημειώνει και ο δείκτης Nasdaq των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης που βρίσκεται στις 8.898 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη 2% καταγράφει η μετοχή της MGM Resorts, ενώ με άνοδο άνω του 3% διαπραγματεύονται οι μετοχές της Starbucks και της Ford Motor.

Η αμερικανική αγορά, εκτός από την αναμενόμενη άρση των περιοριστικών μέτρων σε πολλές πολιτείες, παίρνει ώθηση και από το νέο ράλι των τιμών του πετρελαίου, το οποίο σημειώνει κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Αναλυτικότερα, το West Texas Intermediate, ο αμερικανικός δείκτης, σημειώνει άνοδο 20,26% ή 4,13 δολάρια/βαρέλι στα 24,52 δολ. το βαρέλι.

Το brent καταγράφει άνοδο 12% στα 30,5 δολάρια το βαρέλι.

Η άνοδος του αργού λαμβάνει χώρα παρά την απόφαση της Επιτροπής Texas Railroad, δηλαδή του ρυθμιστικού φορέα των ΗΠΑ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, να εγκαταλείψει την προσπάθεια να αναγκάσει τους παραγωγούς να μειώσουν την παραγωγή μετά από αντιδράσεις από τις εταιρείες ενέργειας.

Τα κέρδη του εμπορεύματος δείχνουν τα πρώτα σημάδια της επίδρασης της συμφωνίας των παραγωγών του OPEC+ για μείωση της παραγωγής.