Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ΕΚΤ και της Wall

Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ΕΚΤ και της Wall

Ανοδικά κινούνται και σήμερα τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων της ΕΚΤ, της ανόδου στην Wall Street, των εξελίξεων στην Καταλονία και των καλών αποτελεσμάτων μιας σειράς εταιρειών που αποτελούν βαρόμετρο για τους χρηματιστηριακούς δείκτες. 

Ανάμεσα στις μετοχές που ξεχωρίζουν είναι αυτή της Volkswagen με άνοδο πάνω από 2,5%, της Mediobanca (3%), της Electrolux (4%), της Linde (2,5%) και άλλες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης Dax ενισχύεται κατά 0,60%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,52%, ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,22% και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,17%. Επίσης, άνοδο κατά 0,43% καταγράφει και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.

Την ίδια στιγμή, στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ συνεχίζει να υποχωρεί μετά τις ανακοινώσεις του Mario Draghi. Η ισοτιμία του νομίσματος της ευρωζώνης διαμορφώνεται στα 1,1624 δολάρια, με απώλειες της τάξης του 0,25%. Σημαντικά, κατά 0,52%, υποχωρεί και η στερλίνα έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία της να διαμορφώνεται στα 1,3089 δολάρια. 

Νέα άνοδος στην Ασία

Νωρίτερα, στην Ασία, μόνο το χρηματιστήριο της Αυστραλίας αποτέλεσε εξαίρεση σε μια σχεδόν καθολικά ανοδική συνεδρίαση, εξαιτίας της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά την «καθαίρεση» πέντε βουλευτών από δικαστήριο που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Κατά τα λοιπά, o ιαπωνικός Nikkei σημείωσε μια ακόμη εξαιρετική επίδοση, με άνοδο της τάξης του 1,24%, που τον έφερε πάνω από τις 22.000 μονάδες. Ανοδικά, κατά 0,63% και 0,27% αντιστοίχως, κινούνται και τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης, ενώ κέρδη κατά 0,61% καταγράφονται στη Σιγκαπούρη και κατά 0,64% στη Νότιο Κορέα.