Ν. Ρουμπίνι: Είμαστε κοντά στο σημείο που θα σπάσει η «φούσκα» του Bitcoin

Ν. Ρουμπίνι: Είμαστε κοντά στο σημείο που θα σπάσει η «φούσκα» του Bitcoin

Ο διάσημος οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπίνι υποστήριξε ότι το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα δεν έχουν θέση σε χαρτοφυλάκια θεσμικών επενδυτών, προβλέποντας ότι κάποια στιγμή «η φούσκα αυτή θα σπάσει».

Ο Ρουμπίνι, πρόεδρος της Roubini Macro Associates LLC και καθηγητής Οικονομικών, Stern School of Business, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης μίλησε με αφορμή το γεγονός οτι το γνωστό κρυπτονόμισμα ξεπέρασε πριν λίγες μέρες τα 23.300 δολάρια

«Πρώτα απ 'όλα, το ονομάζουμε νόμισμα - δεν είναι νόμισμα. Δεν είναι μονάδα λογαριασμού, δεν είναι μέσο πληρωμής. [...] Δεν είναι ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο. Δεύτερον, δεν είναι καν ένα περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο Ρουμπίνι στο Yahoo Finance.

Σύμφωνα με το Ρουμπίνι που έχει το προσωνύμιο "Dr Doom", το Bitcoin δεν έχει εγγενή αξία. Υποστήριξε επίσης ότι τα περιουσιακά στοιχεία - ομόλογα, μετοχές, ακίνητα ή πολύτιμα μέταλλα - είτε παρέχουν εισόδημα, κέρδη κεφαλαίου ή κάποια μορφή χρησιμότητας.

«To Bitcoin δεν έχει καμία χρησιμότητα. Δεν έχει καμία χρήση. Η άνοδος του είναι  προϊόν χειραγώγησης», πρόσθεσε.

«Η τιμή του Bitcoin χειραγωγείται από μια ομάδα ανθρώπων. Δεν έχει καμία θεμελιώδη αξία», είπε. «Είμαστε κοντά στο σημείο όπου η υπερβολική φούσκα πρόκειται να σκάσει», προέβλεψε ο γνωστός οικονομολόγος.