Μικτή εικόνα και σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, νέο ρεκόρ για τον Nikkei

Μικτή εικόνα και σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, νέο ρεκόρ για τον Nikkei

Μικτή εικόνα και μικρές μεταβολές χαρακτηρίζουν και τη σημερινή συνεδρίαση, την τελευταία της εβδομάδας, στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και για το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός Dax κινείται πέριξ του μηδενός, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον ισπανικό IBEX 35. Μικρές απώλειες καταγράφουν ο γαλλικός CAC 40 (κατά 0,12%) και ιταλικός FTSE MIB (κατά 0,08%), ενώ μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο βρετανικός FTSE 100, που υποχωρεί κατά 0,38%, καθώς σήμερα η στερλίνα ανακτά μέρος των χθεσινών της απωλειών, εξαιτίας του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Στους κερδισμένους της συνεδρίασης ανήκει και ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, που ενισχύεται κατά 0,25%.

Νωρίτερα, θετικό κλίμα κυριάρχησε στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον ιαπωνικό Nikkei να καταρρίπτει ένα ακόμη ρεκόρ και να κλείνει πάνω από τις 21.000 μονάδες (21.155) για πρώτη φορά μετά το 1996.

Άνοδο κατέγραψαν, επίσης, όλοι σχεδόν οι άλλοι δείκτες, με εξαίρεση τον νοτιοκορεατικό Kospi, που σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,05%, έχοντας επηρεαστεί αρνητικά από τη νέα παραίτηση ηγετικού στελέχους της Samsung, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 1,46%.