Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, στο επίκεντρο η στερλίνα

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, στο επίκεντρο η στερλίνα

Μικτές τάσεις και μικρές σχετικά διακυμάνσεις καταγράφονται σήμερα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Έτσι, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην αγορά συναλλάγματος, όπου η στερλίνα υποχωρεί έναντι του δολαρίου και οδεύει προς το να κλείσει τη χειρότερη εβδομάδα της εδώ και ένα έτος, εξαιτίας της πολιτικής κρίσης και των φημών για παραίτηση της Theresa May και διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

Συγκεκριμένα, ελαφρώς ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης, με τον FTSE 100 και τον Dax να ενισχύονται κατά 0,06% και 0,12% αντιστοίχως. Υποχώρηση καταγράφεται για τον γαλλικό CAC 40 (-0,08%), καθώς και στα χρηματιστήρια του Μιλάνο και της Μαδρίτης -κατά 0,40% και 0,11% αντιστοίχως- με το δεύτερο ειδικά να τηρεί στάση αναμονής ενόψει εξελίξεων στο μέτωπο της Καταλονίας. 

Στα νομίσματα, όπως προαναφέραμε, η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,33% και η ισοτιμία της διαμορφώνεται στα 1,3076 δολάρια. Επίσης, πτωτικά κινείται και το ευρώ, που υποχωρεί κατά 0,18% και η ισοτιμία του διαμορφώνεται στα 1,690 δολάρια.

Άνοδος και ρεκόρ στην Ασία

Στην Ασία, την ίδια στιγμή, η συνεδρίαση έκλεισε με άνοδο για όλους σχεδόν τους δείκτες, που οδεύουν προς νέα ιστορικά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, άνοδο κατά 0,30% κατέγραψε ο Nikkei, κατά 0,29% και 0,10% ενισχύθηκαν αντιστοίχως οι δείκτες στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ, κατά 0,90% ο νοτιοκορεατικός Kospi και κατά 0,55% ο δείκτης στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.