7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Μικτές τάσεις στην Wall Street με τον S&P 500 να επιχειρεί ξανά για το ρεκόρ

Μικτές τάσεις στην Wall Street με τον S&P 500 να επιχειρεί ξανά για το ρεκόρ

Μικτές τάσεις παρουσιάζουν για ακόμα μία συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον διευρυμένο S&P 500 να επιχειρεί ξανά να διασπάσει το ιστορικό υψηλό του μετά από ημέρες συσσώρευσης, ενώ οι επενδυτές κινούνται επιφυλακτικά ενόψει της κρίσιμης ανακοίνωσης για τον πληθωρισμό τον Μάιο, που αναμένεται να δώσει γενικότερο στίγμα στην αγορά.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει οριακές απώλειες 0,08% και κινείται στις 34.575 μονάδες, ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq ενισχύεται κατά 0,55% έχοντας πιάσει τις 14.000 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται μόλις 3 μονάδες από το ρεκόρ του κινούμενος στις 4.235 μονάδες με άνοδο 0,16%.

Τον τόνο της συνεδρίασης δίνει ο τεχνολογικός κλάδος με τις Microsoft, Apple, Intel, να είναι όλες στο πράσινο με κέρδη έως 1%, ο τίτλος του Twitter ενισχύεται άνω του 2%, ενώ στον S&P 500 ώθηση δίνει η Fox με κέρδη 3%, η Regeneron που βρίσκεται στο +2,5% και η Eli Lilly με άνοδο 1,72%.

Παράλληλα, με άνοδο 15% καταγράφει η μετοχή της Clover Health Investments, μια ημέρα αφότου οι traders σε διαδικτυακά φόρουμ συζήτησης έστειλαν τη μετοχή 86% υψηλότερα, σε ιστορικό υψηλό, καθιστώντας της τη νέα «αγαπημένη» του Reddit.

Κατά τα άλλα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, με τη δημοσίευση των τιμών δείκτης καταναλωτή αύριο, προκειμένου να εκτιμήσουν κατά πόσο οι πιέσεις στις τιμές είναι προσωρινές με την οικονομία να συνεχίζει να ανακάμπτει από την ύφεση της πανδημίας.

Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Dow Jones εκτίμησαν ότι ο δείκτης θα παρουσιάσει αύξηση κατά 4,7% σε ετήσια βάση. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο είχε αυξηθεί κατά 4,2% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας την ταχύτερη άνοδό του από το 2008.