Μικτές τάσεις στη Wall, νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Dow

Μικτές τάσεις στη Wall, νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Dow

Νέα ιστορικά υψηλά και σήμερα για Dow Jones και S&P 500 που ολοκλήρωσαν και σήμερα τη σημερινή συνεδρίαση με κέρδη έστω και οριακά. Ο Nasdaq που κατέγραψε μικρές απώλειες σήμερα, κρατήθηκε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων αν και βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος για το έτος.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά ξένοι αναλυτές «σήμερα η Wall Street πήρε μια ανάσα» μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 120,74 μονάδων (0,66%) κλείνοντας στις 18.347,67 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημείωσε κέρδη 34,18 μονάδων (0,69%) έκλεισε στις 5.022 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 714,26 μονάδες (0,34%) και έκλεισε στις 2.137 μονάδες.Για τον Dow Jones η σημερινή ημέρα ήταν η τέταρτη διαδοχική με κέρδη.

Στα μάκρο της ημέρας, το κόστος των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούνιο, ως συνέπεια του υψηλότερου κόστους των καυσίμων, όπως ενημέρωσε η αμερικανική κυβέρνηση σύμφωνα με το marketwatch.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, έπειτα από πέντε συνεχόμενες μειώσεις, που οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στο πετρέλαιο, το οποίο ανέκαμψε από τα πολυετή χαμηλά που βρισκόταν. Αν εξαιρεθούν ωστόσο τα καύσιμα, το κόστος των εισαγωγών μειώθηκε κατά 0,3% τον Ιούνιο.

Σήμερα  δημοσιεύτηκε η έκθεση του Beige Book από την Κεντρική Τράπεζα με στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα σε 12 περιφέρειες των ΗΠΑ, που ωστόσο εκφράστηκαν ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο μισό του έτους.

Σύμφωνα με την έκθεση, στις περισσότερες από τις 12 περιφέρειες που παρακολουθεί η Κεντρική Τράπεζα συνέχισαν να αναπτύσσονται με μετριοπαθή ρυθμό.

Σημαντική πτώση για το πετρέλαιο σήμερα, διαγράφοντας σχεδόν όλα τα χθεσινά κέρδη μετά την έκθεση της κυβέρνησης πως η εγχώρια παραγωγή έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Αυγούστου έχασε 2,05 δολάρια ή 4,4% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 44,75 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Juno Therapeutics Inc. έκανε άλμα 9,46% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ενδεχομένως να ξεκινήσει δοκιμές για ένα νέο φάρμακο καταπολέμησης της λευκαιμίας.

Στο μεταξύ η μετοχή της Amazon.com Inc. υποχώρησε κατά 0,75% μετά την τοποθέτηση της τιμής στόχου στα 915 δολάρια από 750 από την εταιρεία Benchmark.

Νωρίτερα, κέρδη συνεχίστηκε η συνεδρίαση για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καταφέρνοντας να διαγράψουν τις απώλειες που κατέγραφαν κατά την έναρξη αυτής.