Μικτές τάσεις στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Μικτές τάσεις στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Μικτές τάσεις κυριαρχούν σήμερα για τους δείκτες στα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, από την αρχή της συνεδρίασης, καθώς μόνο ο Dax καταγράφει σταθερά «καθαρή» άνοδο.

Ο δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου καταγράφει άνοδο κατά 0,31% και διαμορφώνεται στις 12.697 μονάδες. Την ίδια στιγμή, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,04%, ενώ υποχώρηση κατά 0,23% σημειώνει και ο βρετανικός FTSE 100. Πτωτικά κινούνταν το μεσημέρι και οι δείκτες στα χρηματιστήρια του Μιλάνο και της Μαδρίτης, ενώ οριακές απώλειες καταγράφονται και για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600.

Ειδικά στο βρετανικό χρηματιστήριο, την παράσταση κλέβουν οι μετοχές των τραπεζών που συνεχίζουν να κινούνται έντονα ανοδικά, εξαιτίας της αναμονής αύξησης των επιτοκίων τόσο από την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (BoE) όσο και από την αμερικανική Fed.

Μικρές είναι οι μεταβολές και στην αγορά συναλλάγματος. Το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς έναντι του δολαρίου, κατά 0,14%, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,1761 δολάρια. Αμετάβλητη παραμένει η ισοτιμία της στερλίνας με το δολάριο, στα 1,3387 δολάρια, ενώ οριακές μεταβολές καταγράφονται στην ισοτιμία γεν-δολαρίου και γεν-ευρώ. Όσο για το ελβετικό φράγκο, κινείται πτωτικά τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του δολαρίου, κατά 0,26% και 0,13% αντιστοίχως.

Νωρίτερα, πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με εξαίρεση τον ιαπωνικό Nikkei, που ενισχύθηκε κατά 0,18%, στις 20.347,48 μονάδες. Έτσι, στη Σαγκάη καταγράφηκε υποχώρηση κατά 0,24%, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατέγραφε απώλειες κατά 0,62%, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης στη Σιγκαπούρη, κατά 0,26%.