Μικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall

Μικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall

Με μικτές τάσεις έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις καταδικαστικές αποφάσεις κατά δύο στενών συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ και τον πολιτικό αντίκτυπο που αυτές ενδέχεται να έχουν.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά -0,34% και έκλεισε στις 25,733 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 2,861 μονάδες, κι αυτό χάρη στις μετοχές της ενέργειας και της τεχνολογίας που υπεραπόδωσαν. Ειδικότερα, οι μετοχές της ενέργειας ενισχύθηκαν χάρη στο ράλι 3% που κατέγραψε το πετρέλαιο.

Αντιθέτως ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε με κέρδη 0,4% στις 7.889 μονάδες χάρη στα κέρδη που παρουσίασαν οι Netflix και Amazon με 1,9% και 1,1% αντίστοιχα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις δικαστικές εξελίξεις που αφορούν εμμέσως τον πρόεδρο Τραμπ. Συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου, Πολ Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος για οκτώ κατηγορίες, μεταξύ των οποίων φορολογική και τραπεζική απάτη. Την ίδια στιγμή, ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, Μάικλ Κόεν ομολόγησε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την ενοχή του σε οκτώ κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται ότι αυτές οι αποφάσεις συνδέονται με την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016.