Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, καθώς οι διεθνείς αγορές αναμένουν περισσότερα νέα όσον αφορά το νέο πακέτο οικονομικής δράσης από τις ΗΠΑ αλλά και για την έγκριση ενός εμβολίου κορονοϊού.

Την Τετάρτη, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε έγκριση για έκτακτη χρήση στο εμβόλιο των Pfizer - BioNTech κατά του κορονοϊού. Οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη αναμένονται να λάβουν αποφάσεις και γι' αυτό και για το εμβόλιο της Moderna αργότερα μέσα στον μήνα.

Οι προσδοκίες ότι τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η διάθεση ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων έχουν πυροδοτήσει ελπίδες πως οι κυβερνήσεις θα είναι σύντομα σε θέση να ξεκινήσουν τη σταδιακή και συντονισμένη άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 50 σημειώνει χάνει 0,2% στις 3514 μονάδες. 

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,25%,το Λονδίνο αμετάβλητο, το Παρίσι χάνει 0,25% ενώ η Μαδρίτη κινείται 0,44% χαμηλότερα.

Το πετρέλαιο δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά από δυο πτωτικές μέρες με το συμβόλαιο του αργού να κερδίζει 0,24% στα 45,41 δολάρια το βαρέλι ενώ το συμβόλαιο του Brent καταγράφει κέρδη  0,4% στα 48,46 δολάρια. 

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χρυσός κερδίζει  0,73% στα 1843,80 $/ουγκιά,  ενώ το Ευρώ έπιασε και το όριο των 1,21 σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία EUR/USD να διαπραγματεύεται στα 1,2119.