Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά το ράλι της Wall

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά το ράλι της Wall

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες την Τετάρτη, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, η οποία είχε τη δεύτερη καλύτερη μέρα του 2019.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600 ενισχύεται 0,5%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,3%, στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,5%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κυμαίνεται 0,3% υψηλότερα, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο χάνει 0,2%. 

Η αναταραχή των εμπορικών ισορροπιών συνεχίζει να απασχολεί την επενδυτικό κλίμα. Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Αμερικανός Πρόεδρος, επανέλαβε την απειλή του για την επιβολή δασμών στο Μεξικό, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι η νέα του πολιτική «θα αρχίσει να ισχύει από την επόμενη εβδομάδα». Με μέρος του σώματος των Ρεπουμπλικανών να έχει εκφράσει διαφωνίες για την εισφορά 5% στις εισαγωγές αγαθών από το Μεξικό, οι εντάσεις και οι διαπραγματεύσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος, αναμένεται να απασχολήσουν την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα για το προσεχές μέλλον.

Στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της ευρωζώνης, διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ιταλίας, αναμένεται να ξεκινήσει η Κομισιόν, όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική της, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Repubblica.

Η Κομισιόν μπορεί να προσφύγει δικαστικώς κατά κράτους μέλους το οποίο δεν εφαρμόζει το δίκαιο της Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με τη νομοθετική διαδικασία του μπλοκ, να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις.