Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω εντάσεων ΗΠΑ – Κίνας

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω εντάσεων ΗΠΑ – Κίνας

Με μικτά πρόσημα και μικρές αλλαγές κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, την ώρα που οι ανησυχίες για τις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας στο εμπόριο μπαίνουν και πάλι στο προσκήνιο.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι ο αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίγκ πριν τον Μάρτιο, η Wall Street κατέγραψε απώλειες ενώ και η Ευρώπη δείχνει να έχει επηρεαστεί.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 διαπραγματεύεται με τους περισσότερους τομείς στο «κόκκινο», ενώ τις χειρότερες επιδόσεις καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά στις 11.017 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται οριακά στις 4.988 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,21% στις 7.107 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,25% στις 19.526 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,35% στις 8.908 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Hermes ενισχύεται πάνω από 1% αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, στα οποία καταγράφεται ισχυρή ζήτηση από την Κίνα παρά το κακό timing στις σχέσεις Ουάσινγκτον – Πεκίνου.