Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων

Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς από τη μία οι προσπάθειες για τόνωση της αμερικάνικης οικονομίας μείωσαν τις ανησυχίες σχετικά με την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως από την άλλη όμως οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες άλλους 1.592 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 σε 24 ώρες, ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό, που είχε να φθάσει σε αυτό το επίπεδο δυόμισι μήνες.

Το ίδιο διάστημα, διαγνώστηκαν πάνω από 60.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μια μέρα, τερματίζοντας την ελαφριά μείωση των περιπτώσεων που καταγραφόταν τα δύο προηγούμενα 24ωρα, κατά τα δεδομένα της σχολής ιατρικής αυτής της Βαλτιμόρης.

Παράλληλα, στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας κατέθεσαν την αναμενόμενη πρόταση τους για την στήριξη της οικονομίας τονίζοντας, ωστόσο, ότι το πακέτο που δεν θα υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και θα είναι εν ολίγοις σαφώς κατώτερο από τη δέσμη μέτρων ύψους 3 τρισεκατομμυρίων που ζητούν οι Δημοκρατικοί.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται οριακά 0,5%, με τις μετοχές λιανικής να ενισχύονται 1,2% ενώ ο κλάδος της ενέργειας υποχωρεί 0,8%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται οριακά στις 12.843 μονάδες, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,36%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,95%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB καταγράφει οριακή πτώση στις 19.890 μονάδες και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 υποχωρεί 0,25%.

Στα εταιρικά νέα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε μικρότερη από την αναμενόμενη καθαρή ζημιά στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, αυξάνοντας παράλληλα τις προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικών ζημιών. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αναβάθμισε το guidance εσόδων για το 2020.

Η Deutsche Bank εμφάνισε ζημιές 77 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 3,27 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 1% στα 6,29 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 6,11 δισ. ευρώ.

Η Barclays σημείωσε καθαρά κέρδη στα 765,64 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 1,27 δισ. στερλίνες (1,64 δισ. δολάρια) σε σχέση με τα 3,01 δισ. στερλίνες για την αντίστοιχη περίοδο πριν από ένα χρόνο.