Μικτά πρόσημα στην Wall Street υπό των φόβο νέων lockdown

Μικτά πρόσημα στην Wall Street υπό των φόβο νέων lockdown

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις πρώτες συναλλαγές της εβδομάδας οι Dow Jones και S&P 500, έχοντας διαγράψει τα αρχικά τους κέρδη καθώς αυξάνονται οι φόβοι για το ενδεχόμενο επιβολής νέου γύρου περιοριστικών μέτρων στις ΗΠΑ μπροστά στη δυναμική του νέου κύματος της πανδημίας, κάτι που την ίδια ώρα όμως έδωσε ώθηση στις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης, που είχε βρεθεί να κερδίζει πάνω από 200 μονάδες, τελικά έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες λίγο πάνω από το 0,5% ή 184 μονάδες στις 29.861 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,4% στις 3.647 μονάδες, ωστόσο ο τεχνολογικός Nasdaq ολοκλήρωσε με άνοδο 0,5% στις 12.440 μονάδες.

Παρά την αισιοδοξία που είχε προκαλέσει η γιγαντιαία επιχείρηση διανομής του εμβολίου στη χώρα, με τους πρώτους εμβολιασμούς σε υγειονομικούς υπαλλήλους να πραγματοποιούνται σήμερα στην Νέα Υόρκη, την ίδια ώρα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο έδειξε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα το νέο lockdown.

Ο Δήμαρχος Ντε Μπλάζιο επιβεβαίωσε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ένα νέο lockdown μπορεί να έρθει και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό τώρα, επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτόν τον ιό να συνεχίσει να εξαπλώνεται».

Άλλωστε χτες, Κυριακή, Κυριακή η χώρα κατέγραψε 183.814 νέα κρούσματα και τουλάχιστον 1.357 θανάτους, ενώ ο μέσος όρος την τελευταία εβδομάδα διαμορφώνεται στα 210.039 κρούσματα την ημέρα εμφανίζοντας άνοδο 30% από ότι πριν δύο εβδομάδες. Παράλληλα, οι νοσηλείες ξεπέρασαν τα 109.000 άτομα την Κυριακή, σημειώνοντας και νέο ρεκόρ.