Μικτά πρόσημα στην Wall Street ολοκληρώνοντας έναν εξαιρετικά ισχυρό μήνα

Μικτά πρόσημα στην Wall Street ολοκληρώνοντας έναν εξαιρετικά ισχυρό μήνα

Με μικρά πρόσημα ολοκλήρωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου, ο οποίος ήταν ωστόσο ένας από τους πλέον ισχυρούς μήνες των τελευταίων δεκαετιών.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 223 μονάδων ή 0,78% και έκλεισε τις συναλλαγές του στις 28.430 μονάδες, όπως και ο δείκτης των 500 εταιρειών με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση ο S&P500 που κατέγραψε μικρή πτώση 0,22% στις 3.500 μονάδες, ωστόσο ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε νέα κέρδη 0,68% κλείνοντας στις 11.775 μονάδες.

Σε επίπεδο μήνα, ο Dow κατέγραψε ράλι 7,6% σημειώνοντας τον καλύτερο Αύγουστό του από εκείνον του 1984, ενώ το ράλι του S&P 500 ήταν στο 7% για να καταγράψει τον δικό του καλύτερο Αύγουστο από το 1986. Παράλληλα, ο διευρυμένος δείκτης σημείωσε τον πέμπτο διαδοχικό ανοδικό μήνα του, κάτι που έχει συμβεί μόλις 26 φορές από το 1950.

Την ίδια ώρα, ο Nasdaq, που σημείωσε το 41ο ρεκόρ των φετινών συνεδριάσεων του, σε επίπεδο μήνα κατέγραψε ράλι 9,6% σηματοδοτώντας τον καλύτερο του Αύγουστο από το 2.000.

Σημαντική ώθηση στον τεχνολογικό δείκτη έδωσε σήμερα η μεγάλη άνοδος, άνω του 12%, που σημείωσε η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας του Έλον Μασκ, Tesla, την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσής της ύστερα από το πρόσφατο split.

Ειδικότερα, καταγράφοντας ανοδική πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ο τίτλος της Tesla έκλεισε λίγο κάτω από το υψηλό ημέρας του, συγκεκριμένα στα 498,32 δολάρια, ενισχυμένος κατά 12,57%.

Μάλιστα, μετά το άλμα της μετοχής η προσωπική περιουσία του Μασκ ξεπέρασε, προς το παρόν, αυτήν του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Νωρίτερα σήμερα, με απώλειες είχαν ολοκληρώσει τις πρώτες συναλλαγές τις εβδομάδας οι κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη, καταγράφοντας όμως συνολική άνοδο που άγγιξε το 3% για το σύνολο του Αυγούστου.