Μικτά πρόσημα στην Wall Street με βαριές απώλειες για τον τεχνολογικό τομέα

Μικτά πρόσημα στην Wall Street με βαριές απώλειες για τον τεχνολογικό τομέα

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε την Δευτέρα ο δείκτης Nasdaq στην Wall Street, με την συνεδρίαση να χαρακτηρίζεται από έντονες διακυμάνσεις, ενώ η ανησυχία από την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζει και αποτελεί την κύρια πηγή ανησυχίας και επιφυλακτικότητας στην αμερικανική αγορά.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, που ενδοσυνεδριακά είχε βρεθεί να κερδίζει μέχρι και 450 μονάδες, διαμορφώθηκε τελικά στις 26.107 μονάδες, ενισχυμένος οριακά κατά 0,12%.

Στον αντίποδα, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 διαμορφώθηκε στις 3.155 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,94%, κι ενώ μέσα στην ημέρα είχε φτάσει να καταγράφει κέρδη ως και 1%, διαγράφοντας προσωρινά όλες τις απώλειες για το 2020.

Σημαντική πτώση που ξεπέρασε το 2%, τέλος, κατέγραψε ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 10.390 μονάδες, με τις μετοχές των Apple, Amazon, Netflix, Alphabet, Microsoft και Facebook να καταγράφουν απώλειες άνω του 1,7%, ενώ απώλειες 3,1% κατέγραψε και η μετοχή της Tesla, η οποία ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει μέχρι και το +16%.

Η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως συνεχίζει να υποσκάπτει την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη για την ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, με τον ΠΟΥ να ανακοινώνει αύξηση-ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως, αφού καταγράφηκαν 230.370 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Ο προηγούμενος χειρότερος απολογισμός που είχε ανακοινώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήταν 228.102 κρούσματα στις 10 Ιουλίου, ενώ οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί, σε περίπου 5000 ημερησίως.

Ωστόσο, δυο πειραματικά εμβόλια κατά το νέου κορονοϊού που αναπτύσσουν σε συνεργασία η γερμανική εταιρεία BioNTech και ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer έλαβαν την έγκριση «ταχείας διαδικασίας» από την αμερικανική Υπηρεσία τροφίμων και Φαρμάκων, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.