Μικτά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων για το πακέτο στήριξης

Μικτά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή των αποφάσεων για το πακέτο στήριξης

Μικτή εικόνα παρουσίασαν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, στον απόηχο της δεύτερης τηλεμαχίας μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ, την στιγμή που τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται, φτάνοντας στα επίπεδα της περασμένης άνοιξης.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 28 μονάδων ή 0,1%, κλείνοντας τελικά την συνεδρίαση στις 28.335 μονάδες.

Κέρδη 0,34% σημείωσε από την άλλη ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 3.465 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 11.548 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,37%.

Στα μάκρο, βελτιώθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, με τον σχετικό δείκτη PMI να σκαρφαλώνει σε υψηλό 20 μηνών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών IHS Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης που καλύπτει τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 55,5 μονάδες από 54,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό να κλείσει η συμφωνία για το νέο πακέτο πριν τις εκλογές, αλλά πρόσθεσε πως εναπόκειται στον Τραμπ να πείσει τους απρόθυμους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, εάν επιθυμεί την επίτευξη της συμφωνίας.

Ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Λάρι Κούντλοου δήλωσε από τη μεριά του  ότι δεν θέλει να κάνει προβλέψεις για το εάν ή πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί η συμφωνία για το πακέτο και τόνισε ότι υπάρχουν «ακόμα σημαντικές διαφορές» μεταξύ των διαπραγματευτών.

Ο Τραμπ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ανέφεραν ότι θα υποστήριζαν ένα μεγαλύτερο πακέτο αλλά τόνισαν ότι η Πελόζι πρέπει να κάνει συμβιβασμούς για να κλείσει η συμφωνία.