Μικτά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή της Fed

Μικτά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή της Fed

Πιέσεις δέχονται οι Dow Jones και S&P την ώρα που ο Nasdaq κινείται με θετικό πρόσημα και κοντά στα ιστορικά υψηλά του, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες άνω των 200 μονάδων ή 0,88% και κινείται στις 27.032 μονάδες, ο διευρυμένος S&P υποχωρεί κατά 0,43% στις 3.193 μονάδες, ωστόσο ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,5% και βρίσκεται στις 10.000 μονάδες.

Πιέσεις στον Dow ασκεί κυρίως η μετοχή της Boeing, που υποχωρεί κατά περισσότερο από 7%, ενώ ώθηση στον Nasdaq δίνουν οι Amazon και Apple με κέρδη άνω του 1%, οι Facebook, Alphabet και Netflix που ενισχύονται κατά 0,7%, 0,6% και 1,1% αντίστοιχα, και κυρίως ο τίτλος της Tesla που καταγράφει άνοδο 6,35% έχοντας σπάσει πλέον το φράγμα των 1.000 δολαρίων.

Στις εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, ολοκληρώνεται απόψε η διήμερη συνάντηση της Fed η οποία θα εκδώσει δήλωση πολιτικής και τριμηνιαία περίληψη οικονομικών προβλέψεων, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ.

Η Fed δεν αναμένεται να ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές πολιτικής, με το επιτόκιο αναφοράς της να παραμένει κοντά στο μηδέν και τα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων να συνεχίζονται. Ωστόσο, οι επενδυτές αναμένουν τις εκτιμήσεις της για το πόσο καιρό θα διατηρήσει την τρέχουσα πολιτική της και τις προβλέψεις της για την οικονομία και τα επιτόκια, τις πρώτες από τα τέλη του περασμένου έτους.