Μικτά πρόσημα στην Wall εν αναμονή των αποφάσεων για το νέο πακέτο στήριξης

Μικτά πρόσημα στην Wall εν αναμονή των αποφάσεων για το νέο πακέτο στήριξης

Μικτά πρόσημα και έντονη επιφυλακτικότητα καταγράφηκαν την Δευτέρα στους κυριότερους δείκτες της Wall Street, καθώς η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να αυξάνεται, την στιγμή που οι διαφωνίες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 85 μονάδων ή 0,31% για να διαμορφωθεί στις 27.845 μονάδες. Κέρδη 0,27% σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 3.382 μονάδες, χωρίς να καταφέρει να πιάσει για ακόμη μία φορά τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου.

Τέλος, κέρδη της τάξης του 1% κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 11.129 μονάδες, σημειώνοντας για ακόμα μία φορά τους τελευταίους μήνες νέα ιστορικά υψηλά.

Στο ταμπλό, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των κολοσσών του τεχνολογικού τομέα, με τις Alphabet και Microsoft να ενισχύονται άνω του 0,6%, ενώ κέρδη 1,4% σημείωσε η μετοχή της Amazon. Ισχυρά κέρδη άνω του 9% κατέγραψε η μετοχή της Rackspace Technology, ενώ άνοδο 1% σημείωσε η μετοχή της εταιρείας εξορύξεων πολύτιμων μετάλλων Newmont.

Τέλος, «άλμα» σχεδόν 10% κατέγραψε η μετοχή της Barrick Gold, μετά την εξαγορά μεριδίου της εταιρείας από την Berkshire Hathaway.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης επεκτάθηκε τον Αύγουστο, αν και ο ρυθμός της επέκτασης επιβράδυνε από τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve Bank of New York.

Στο μεταξύ, σε τέλμα εξακολουθούν να βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει σε έκτακτη ενίσχυση των εργαζομένων στην αστυνομία, την πυροσβεστική, το σύστημα υγείας και την εκπαίδευση, κατηγορώντας ταυτόχρονα τους Δημοκρατικούς πως επιχειρούν να μπλοκάρουν τα σχέδιά τους, ενόψει και των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.