Μικτά πρόσημα στην Wall αλλά και 6η κερδοφόρα συνεδρίαση για τον Nasdaq

Μικτά πρόσημα στην Wall αλλά και 6η κερδοφόρα συνεδρίαση για τον Nasdaq

Την έκτη διαδοχική συνεδρίασή του με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε σήμερα ο τεχνολογικός δείκτης της αμερικανικής αγοράς, σε μια ημέρα αρκετών εναλλαγών που βρήκε τελικά τον S&P να κλείνει σχεδόν αμετάβλητος ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε απώλειες 100 μονάδων.

Συγκεκριμένα, μετά τις απώλειες άνω των 200 μονάδων που κατέγραφε στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones στη συνέχεια ακολούθησε ανοδική πορεία και πέρασε σε θετικό έδαφος, ωστόσο τελικά δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα κέρδη του έκλεισε με πτώση 0,45% στις 24.221 μονάδες.

Ακολουθώντας παρόμοια πορεία, ο διευρυμένος δείκτης S&P ξεκίνησε με απώλειες, πέρασε σε κέρδη αλλά προς το κλείσιμο της συνεδρίασης τα διέγραψε και έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 2.930 μονάδες.

Την επίδοση της ημέρας κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq που κινήθηκε σταθερά με θετικό πρόσημο και έκλεισε στις 9.192 μονάδες με άνοδο 0,78%, κοντά στο υψηλό ημέρας του στις 9.241 μονάδες.

Ώθηση στον Nasdaq έδωσαν η μετοχή της Facebook που ενισχύθηκε κατά 0,9%, των Amazon, Apple, Netflix, Alphabet, Microsoft που είδαν όλες τους τίτλους τους να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%, αλλά και η Intel που κέρδισε 1,6%.

Στην αμερικανική αγορά αυτή τη στιγμή επικρατούν δύο αντίρροπες δυνάμεις, με τους επενδυτές να εμφανίζονται από τη μία αισιόδοξοι για την επανεκκίνηση της οικονομίας έπειτα από το lockdown, αλλά την ίδια στιγμή να εγείρουν ανησυχίες από τις επιθετικές δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων κατά της Κίνας σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα, γενικοί εισαγγελείς από 18 πολιτείες των ΗΠΑ συνυπέγραψαν μια επίσημη επιστολή στην οποία ζητούν από το Κογκρέσο έρευνα για τον ρόλο της Κίνας στον χειρισμό του κορονοϊού. «Η Κίνα απέκρυψε εσκεμμένα πληροφορίες και στοιχεία για τον κορονοϊό, προβαίνοντας παράλληλα σε αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων προστατευτικού ιατρικού υλικού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να κατηγορήσουν δημόσια την Κίνα ότι επιχειρεί να κάνει κυβερνοπειρατεία στην αμερικανική έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προκειμένου να οικειοποιηθεί χρήσιμες πληροφορίες, έγραψαν σήμερα αμερικανικές εφημερίδες.