Μικτά πρόσημα στην Wall με φόντο τα «σύννεφα» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Μικτά πρόσημα στην Wall με φόντο τα «σύννεφα» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα για τους τρεις βασικούς είχε η σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες στην αμερικανική αγορά για διαφαινόμενο αδιέξοδο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε λίγο πάνω από 100 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,36% και ολοκλήρωσε στις 27.934, κάνοντας βήμα πίσω από το πεδίο των ρεκόρ όπου είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες. Μικρή υποχώρηση 0,06% σημείωσε και ο διευρυμένος S&P 500 που έκλεισε στις 3.120 μονάδες, ωστόσο ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,24% που τον έφερε στο νέο ιστορικό υψηλό των 8.570 μονάδων.

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, ομιχλώδες παραμένει το τοπίο στο πεδίο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας για τη διευθέτηση των εμπορικών τους σχέσεων καθώς δεν έχει καταγραφεί κάποια πρόοδος παρά τις προσδοκίες που είχαν αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα.

Η 15η Δεκεμβρίου θεωρείται η κρίσιμη ημερομηνία σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί η νέα δέσμη αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Σε αυτό το κλίμα οι επενδυτές εστίασαν στις εταιρικές αποδόσεις, με τη μετοχή της Home Depot να λειτουργεί ως «βαρίδι» για τον Dow Jones, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα που παρουσίασε οδήγησαν τον τίτλο της σε απώλειες 5,4%.

Παράλληλα, πιέσεις δέχτηκε και η μετοχή της Boeing, η οποία διέγραψε τα κέρδη που σημείωνε και τελικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,75 αφότου οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ της ζήτησαν να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό εξαρτημάτων του μοντέλου της 737.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, οι κατασκευές κατοικιών αυξήθηκαν τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ φτάνοντας μάλιστα σε υψηλό δωδεκαετίας. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 3,8% σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.