Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στην Johnson&Johnson

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στην Johnson&Johnson

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η ξαφνική αίτηση αναστολής της χορήγησης του εμβολίου της Johnson&Johnson έχει οδηγήσει σε μικρές πιέσεις στον Dow, με τον τεχνολογικά σταθμισμένο Nasdaq να δείχνει πως επωφελείται, ενώ η νέα άνοδος του πληθωρισμού δεν φαίνεται να προβληματίζει τις αποδόσεις των ομολόγων.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow υποχωρεί στις 33.626 μονάδες με μικρές απώλειες 0,37%, ο ευρύτερος S&P 500 μετά από εναλλαγές προσήμου ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,13% στις 4.126 μονάδες, ενώ πρωταγωνιστής της ημέρας είναι ο τεχνολογικός Nasdaq με άνοδο 0,8% στις 13.945 μονάδες.

Στην κύρια είδηση της ημέρας, ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ζήτησε την άμεση αναστολή χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων. Συνολικά, σχεδόν επτά εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson έως τώρα.

Σε αυτό το κλίμα, οι εταιρείες που αναμένουν να επωφεληθούν από ευρύτερο άνοιγμα της οικονομίας βρίσκονται ξανά στο «στόχαστρο» σημερινή συνεδρίαση. Μεταξύ άλλων, οι αεροπορικές American και Delta Airlines χάνουν άνω του 3,3%, ενώ στο -2,5% βρίσκεται η Johnson & Johnson,

Αντίθετα, ράλι 7,8% πραγματοποιεί ο τίτλος της ανταγωνίστριάς της στα εμβόλια κατά της πανδημίας, Moderna, που ενισχύεται άνω του 7,7%, ενώ συνέχεια στο ανοδικό της σερί δίνει και η Tesla με κέρδη 5%.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και 2,6% σε ετήσια, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,5% και 2,5% αντίστοιχα.

Το γεγονός ωστόσο ότι οι αριθμοί δεν κινούνται μακριά από τις προβλέψεις της Fed δείχνει να μην προκαλεί ανησυχίες, με την απόδοση του δεκαετούς ΗΠΑ να υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,015% στο 1,661%.