Μικτά πρόσημα στη Wall - Ώθηση στον Dow από την Boeing

Μικτά πρόσημα στη Wall - Ώθηση στον Dow από την Boeing

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν την εβδομάδα οι δείκτες της Wall Street, καθώς παρότι οι ανησυχίες των επενδυτών για αύξηση κρουσμάτων είναι διάχυτες, η Boeing κατάφερε να ωθήσει τον Dow ανοδικά.

Καθώς το σύνολο κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασε χθες τα 10 εκατομμύρια παγκοσμίως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή ένα νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων μολύνσεων σε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. «Σήμερα αναφέρουμε έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 24 ώρες σε όλο τον κόσμο (189.077 μολύνσεις), με αρκετές χώρες να αναφέρουν τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων σε διάστημα εικοσιτετραώρου», ανέφερε αργά χθες Κυριακή ο ΠΟΥ στον καθημερινό του απολογισμό.

Σ' αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 170 μονάδων ή 0,69% και διαμορφώνεται στις 25.187 μονάδες.

Ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 βρίσκεται στις 3.005 μονάδες, με απώλειες 0,1%, ενώ πτώση 0,8% καταγράφει και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που διαμορφώνεται στις 9.681 μονάδες.

Η Boeing ενισχύθηκε 7,5% προσυνεδριακά καθώς ανακοινώθηκε ότι οι πτήσεις για την πιστοποίηση της πλοϊμότητας του αεροσκάφους Boeing 737 MAX θα αρχίσουν σήμερα. Τα αεροσκάφη 737 ΜΑΧ έχουν καθηλωθεί στο έδαφος εδώ και 15 μήνες, μετά από δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα.

Παράλληλα, η φαρμακευτική εταιρεία Gilead ανακοίνωσε σήμερα ότι τιμολόγησε την ρεμδεσιβίρη, υποψήφια θεραπεία της για την Covid-19, στα 390 δολάρια ανά φιαλίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες αναπτυγμένες χώρες.

Βάσει των τωρινών μοτίβων θεραπείας, οι συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών αναμένεται να χρειαστεί θεραπεία πέντε ημερών με χρήση φιαλιδίων ρεμδεσιβίρης, που αντιστοιχεί σε κόστος ανά ασθενή 2.340 δολαρίων, δήλωσε η εταιρεία.