Μικτά πρόσημα στη Wall με φόντο Brexit και εμπόριο

Μικτά πρόσημα στη Wall με φόντο Brexit και εμπόριο

Μικτά πρόσιμα παρουσιάζουν σήμερα Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας για παράταση της ημερομηνίας του Brexit τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019, ενώ οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής για μια ενδεχόμενη εμπορικύ συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Σημειώνεται ότι την παράταση του άρθρου 50, που ρυθμίζει την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενέκριναν το βράδυ της Πέμπτης οι βρετανοί βουλευτές με 412 ψήφους υπερ έναντι 202 κατά. Έτσι, το πιθανότερο πλέον είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, όπως αρχικά προβλεπόταν. 

Ταυτόχρονα και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, η βουλή τάχθηκε την Πέμπτη κατά της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος. Αιτία είναι το γεγονός πως ούτε οι Εργατικοί στήριξαν τη συγκεκριμένη τροπολογία, με το επιχείρημα ότι είναι «άκαιρη» -υπονοώντας ότι το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθει στο άμεσο μέλλον. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στις 25.669 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,64% στις 7.680 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,24% στις 2.815μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή αύξηση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, με τη μεταποιητική δραστηριότητα ωστόσο να υποχωρεί για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,1% τον Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών «έβλεπαν» άνοδο 0,3%.