Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ- Κίνας.

Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε 70,11 μονάδες υψηλότερα, στα 24.597,38 μονάδες μετά από μια συνεδρίαση με συνεχείς εναλλαγές μεταξύ κερδών και ζημιών. Ο S & P 500 υποχώρησε οριακά στις 2.650,54, ενώ Nasdaq Composite έχασε 0,4% κλείνοντας στις 7,070,33 μονάδες καθώς οι μετοχές των Amazon και Alphabet εγκατέλειψαν τα αρχικά κέρδη τους.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters κρατικές εταιρείες της Κίνας προχώρησαν στην εισαγωγή 500.000 τόνων σόγιας από τις ΗΠΑ, την πρώτη εισαγωγή τέτοιου μεγέθους τους τελευταίους έξι μήνες. 

Η είδηση αυτή σε συνδυασμό με τη χθεσινή δήλωση το Ντ. Τραμπ ότι πιθανόν να παρέμβει στην υπόθεση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei αν αυτό βοηθήσει την υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, ερμηνεύονται από τους επενδυτές ως θετικά μηνύματα για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει.