Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  με το ενδιαφέρον των επενδυτών να μονοπωλεί η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό.

Σε αυτό το πλαίσιο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε απώλειες 0,03% κλείνοντας στις 385,46 μονάδες. Αντίστοιχα, γερμανικός DAX κινήθηκε καθοδικά κατά 0,1% κλείνοντας στις 12.527,42 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,1% για να βρεθεί 5.484,99 μονάδες.

Αντίστοιχα, βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 7.617,22 μετά τη χθεσινή αργία, αντλώντας ώθηση από την υποχώρηση της λίρας σε χαμηλό σχεδόν 12 μηνών εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία με την Ε.Ε. για το Brexit.

Μετά την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις συνομιλίες με τον Καναδά, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως, με την ελπίδα να επιτευχθεί τελική συμφωνία μέχρι την Παρασκευή.
Aνώτερος Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν ακόμα προβλήματα με τον Καναδά, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να επιλυθούν πολύ γρήγορα».

Αντίστοιχα, σε δηλώσεις του από το Οβάλ Γραφείο ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι εγκαταλείπει την ονομασία NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) ενώ συμπλήρωσε ότι οι συνομιλίες με τον Καναδά θα ξεκινήσουν σύντομα.