7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Μικτά πρόσημα και ενδείξεις σταθεροποίησης στην Wall Street

Μικτά πρόσημα και ενδείξεις σταθεροποίησης στην Wall Street

Ήπιες διακυμάνσεις κατέγραψαν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς σταδιακά στην αμερικανική αγορά επανέρχεται η ομαλότητα μετά το sell-off  που σημειώθηκε την Τετάρτη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, γεγονός που συμπαρέσυρε και τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 34.207 μονάδες, ενισχυμένος κατά 123 μονάδες ή 0,36%, ενώ οριακές απώλειες της τάξης του 0,08% κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500.

Πτώση 0,48% σημείωσε, τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που διαμορφώθηκε στις 13.470 μονάδες, κλείνοντας μία εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από την έντονη μεταβλητότητα, ελέω των διαδοχικών σκαμπανευασμάτων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και ειδικότερα του Bitcoin, το οποίο υποχώρησε εκ νέου σήμερα κάτω από τα 36.000 δολάρια.

Σε εβδομαδιαία κλίμακα, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,3%, ενώ στον αντίποδα οι Dow Jones και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0,5% και 0,4% αντίστοιχα, με τον τελευταίο να κλείνει με αρνητικό πρόσημο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά στο 2021.

Στο ταμπλό, σημαντικές απώλειες 3,9% και 4,7% αντίστοιχα κατέγραψαν οι τίτλοι των Coinbase και MicroStrategy, οι οποίες σχετίζονται με την αγορά των crypto, ενώ πτώση της τάξης του 1% σημείωσε και η μετοχή της Tesla.

Στον αντίποδα, κέρδη άνω του 3% σημείωσε ο τίτλος της Boeing, ενώ κατά 6,7% ενισχύθηκε η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford. Τέλος, «άλμα» 11% σημείωσε η μετοχή της -νεοεισαχθείσας στον Nasdaq- Oatly.