Ισχυρές πιέσεις στη Wall

Ισχυρές πιέσεις στη Wall

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει τριψήφια πτώση, καθώς τα πιο αδύναμα των προσδοκιών στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο της Κίνας πυροδότησαν εκ νέου τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο δείκτης μεταποίησης PMI της HSBC σημείωσε πτώση στις 49,4 μονάδες (εκτίμηση 49,9 μονάδες) έναντι 49,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με όλους τους επιμέρους κλάδους να σημειώνουν μικρή υποχώρηση. Επίσης, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας σε μια κίνηση-έκπληξη μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25% στο 1,75%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 190 μονάδες, 1,06% κινούμενος στις 17.696,94 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 58,49 μονάδων ή 1,21% στις 4.756,49 μονάδες. Τέλος, ο S&P 500 υποχωρεί 21,76 μονάδες ή 1,04% και κινείται στις 2.057,70 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, έσοδα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κατέγραψε η Pfizer στο α'' τρίμηνο και ενισχύθηκαν από τις πωλήσεις νέων θεραπειών για τον καρκίνο καθώς και από την απόκτησή της Hospira.

Τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας αυξήθηκαν στα 67 σεντς ανά μετοχή από τα 51 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν στα 13,01 δισ. δολάρια έναντι των περσινών εσόδων ύψους 10,86 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει κέρδη σχεδόν 3% καθώς τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Το δολάριο υποχώρησε έναντι των κυριότερων νομισμάτων, με το γεν να διευρύνει τα κέρδη του και με το ευρώ να καταγράφει κέρδη. Ο χρυσός αντέστρεψε τα αρχικά κέρδη και καταγράφει απώλειες 0,5%. 

Οι εταιρείες ενέργειας βρέθηκαν και σήμερα υπό πίεση καθώς η τιμή του αργού διέγραψε τα νωρίτερα κέρδη του, υποχωρώντας 2,5% και κινείται ξανά κάτω από τα 45 δολάρια. Η Chesapeake Energy καταγράφει πτώση 6,3% και η Devon Energy υποχωρεί 4,41%.

Στις υπόλοιπες αγορές, με απώλειες ολοκλήρωσε το σύνολο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τη σημερινή συνεδρίαση, υπό το βάρος των αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων, κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.