Μικρή πτώση για τις τιμές του χρυσού

Μικρή πτώση για τις τιμές του χρυσού

Πτωτικά κινείται σήμερα ο χρυσός μετά τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐού του χρυσού έκλεισε 1,477.07 δολάρια/ουγγιά, με πτώση 0,6% ή 0,83 δολάρια/ουγγιά.

Γενικά οι τιμές του χρυσού έχουν μειωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς η ραγδαία παγκόσμια κρίση λόγω κορονοϊού έχει επηρεάσει όλα τα επενδυτικά προϊόντα, ακόμη και αυτό που θεωρείται ως το απόλυτο καταφύγιο.

Οι επενδυτές προς αναζήτηση ρευστότητας εγκαταλείπουν όλα τα assets για να καλύψουν margins calls, ενώ ρόλο παίζει και η ανατίμηση του δολαρίου, που επιδεινώνει τη θέση του χρυσού.

Θυμίζουμε πως χθες Τετάρτη η τιμή του τιμή του συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Απριλίου 2020 έχασε 47,90 δολάρια, ή ποσοστό 3,1%, κλείνοντας στα 1.477,90 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Πριν ακριβώς ένα μήνα, στις 20 Φεβρουαρίου, οι τιμές του χρυσού κινούνται σε υψηλά 7ετίας και στην περιοχή των 1.640 δολαρίων ανά ουγγιά, με τη Citigroup να εκτιμά άμεση υπέρβαση των 1.700 δολαρίων, ενώ μάλιστα προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για το πολύτιμο μέταλλο στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά εντός των επόμενων 12- 24 μηνών!