Μικρή διόρθωση με οδηγό τις τράπεζες στο Χ.Α.

Μικρή διόρθωση με οδηγό τις τράπεζες στο Χ.Α.

Απούσα η μετοχή της Εθνικής από σήμερα λόγω του reverse split, μικρή διόρθωση στις τιμές των υπόλοιπων τραπεζικών μετοχών που υποχωρούν 1-2% χαμηλότερα με τους επενδυτές να τελούν εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων του κλάδου που θα δημοσιευτούν Πέμπτη και Παρασκευή.

Η αδυναμία –προς ώρας- υπέρβασης της αντίστασης των 737 μονάδων όπου βρίσκεται ο κινητός μέσος όρος 20 ημερών και η μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών ευρύτερα στις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οδηγεί την αγορά της Αθήνας σε μικρή πτώση κατά 0,5% προς τις 730 μονάδες, με τους αναλυτές να δίνουν «ανοχές» οπισθοχώρησης προς τη ζώνη των 720-725 μονάδων. 

Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αξιολογούνται ως κρίσιμα καθώς όσο εύκολα μπορεί να αποτελέσουν βατήρα για τη διεύρυνση της ανοδικής κίνησης προς τις 750-760 μονάδες εφόσον ξεπεραστούν οι τοπικές αντιστάσεις, άλλο τόσο εύκολο μπορεί να οδηγήσουν σε κορύφωση.

Ουσιαστικός καταλύτης, άλλωστε για τερματισμό της μεγάλης σε κλίμακα διόρθωσης που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου από τα υψηλά των 895 μονάδων του περασμένου Φεβρουαρίου, δεν έχει φανεί στον ορίζοντα, και αντίθετα μέχρι σήμερα η αγορά προεξοφλεί επιδείνωση συνθηκών παρά βελτίωση τους επόμενους μήνες στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

Οι τράπεζες είναι αυτές  που από την έναρξη των συναλλαγών συμβάλουν στο αρνητικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη, με τον κλάδο να υποχωρεί ως και 1,2% χαμηλότερα καθώς η Πειραιώς πιέζεται κατά 1,6% χαμηλότερα ενώ ακολουθούν η Alpha και η Eurobank με απώλειες 1%. Από τον FTSE Large Cap μικρή υποχώρηση καταγράφουν ο ΟΤΕ, ο Τιτάνας, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η Coca Cola, o OΠΑΠ.

Ξεχωρίζει η άνοδος των Intracom – Ιντρακάτ στο ταμπλό, με την τελευταία να ενισχύεται ως και περίπου 5% μετά τις διαφαινόμενες εξελίξεις εξαγοράς του 25% της εταιρείας από τον επιχειρηματία Δ. Κούτρα.

Μοιρασμένη η συνολική εικόνα της αγοράς με 27 μετοχές να καταγράφουν απώλειες έναντι 24 που ενισχύονται και τις συναλλαγές στα 4 εκατ. ευρώ.