Μικρή άνοδος για τον Dow, ενόψει της ομιλίας Πάουελ

Μικρή άνοδος για τον Dow, ενόψει της ομιλίας Πάουελ

Με μικρές μεταβολές και άνοδο του Dow ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της ομιλίας του επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 49,51 μονάδες (0,19%) και βρέθηκε στις 26.252 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε σταθεροποιητικά στις 2.922 μονάδες και πτώση μόλις 0,05% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq γνώρισε απώλειες 0,39% και ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση στις 7.991 μονάδες.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης επικράτησαν αρχικά καθοδικές τάσεις εξαιτίας της πτώσης, την Τετάρτη, στην απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, το οποίο υποχώρησε κάτω από το αντίστοιχο 2ετές. Η αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης ανησυχεί τους επενδυτές επειδή έχει ιστορικά ερμηνεύεται ως πιθανό σημάδι ύφεσης. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαπραγματεύθηκε στο 1,591%, ενώ το 2ετές βρισκόταν στο 1,594%.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι πλέον στραμμένο στο ετήσιο συνέδριο της FED στο Γουαϊόμινγκ, όπου και θα μιλήσει ο επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ. Η ομιλία Πάουελ αλλά και οι δηλώσεις άλλων στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που θα γίνουν στο πλαίσιο του συνεδρίου την Παρασκευή και το Σαββάτο, ίσως αποτελέσουν δείγμα των προθέσεων της κεντρικής τράπεζας σε ό,τι αφορά την πορεία των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.