Μικρή άνοδος για τη Wall, εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο

Μικρή άνοδος για τη Wall, εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο

Διστακτική άνοδο κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στης Wall Street καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ- Κίνας καθώς και για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow κατέγραψε κέρδη 0,17% για να βρεθεί στις 25.169 μονάδες. Ο S&P κέρδισε 0,21% για να βρεθεί στις 2.788 ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,27% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 7.567.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε μεν ότι ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης επιταχύνθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο λίγο χαμηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Συγκεκριμένα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τρίμηνου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η εκτίμηση του προηγούμενου μήνα ήταν στο 3,2%.

Οι μεγάλοι χαμένοι της σημερινής διαπραγμάτευσης ήταν οι τραπεζικές μετοχές με αυτές της KP & K Bank να υποχωρούν 2,2%, της της Bank of America 2,5% και τις J.P. Morgan Chase 1,4%.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Zhang Hanhui, τόνισε ότι το Πεκίνο δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε έναν εμπορικό πόλεμο, ωστόσο έκανε λόγο για «οικονομική τρομοκρατία».